Koncoročné poďakovanie spojené so sv. omšou a posedením na fare

koncorocne-stretnutie-2017-05Ani sme sa nenazdali a opäť bol koniec kalendárneho roka 2017. Ďakujeme Bohu za všetky jeho dobrodenia počas celého roka. Ako to už býva zvykom na konci roka bilancujeme, sumarizujeme, ďakujeme. Mnohí očakávame finančné zhodnotenie roka. Dňa 28. 12. 2017 sme tak urobili na svätej omši.Homília sa niesla v duchu vďačnosti. Ako povedal v nej duchovný otec Emil, so životom farnosti i farského spoločenstva sú spojené mnohé služby, ktoré mnohí vykonávajú nezištne, ochotne a dobrovoľne. Keď prídeme na svätú omšu, už sa vo vnútri ľudia modlia, kostol je vyzdobený, čistý. Toto všetko musí niekto urobiť. Často to považujeme za samozrejmosť. Nič nie je samozrejmosť a preto pán farár poďakoval službe kostolníčok. Do kostola prichádzajú prví a odchádzajú poslední, kedy my, sme už dávno doma. Poďakovanie vyslovil aj kantorkám, jednotlivým farským radám, ekonomickej rade, miništrantom, aranžerkám, lektorom a všetkým , ktorí radi a ochotne pomôžu. Ďalej spomenul aj mnohé „pracovné „ akcie napríklad výmena okien, nový žulovýkríž v Nacinej Vsi, nový obetný stôl vo Vybuchanci, ktoré by sa bez obety ( pracovnej aj finančnej) nedali urobiť. Poďakovanie patrilo aj obecným úradom vo farnosti, starostom i obecným zastupiteľstvám za ich finančné príspevky. Jednoducho poďakovanie patrilo všetkým, ktorí sa snažia byť blízko k ľuďom i Bohu.
Po omši boli všetci kurátori z farnosti i filiálok ako aj spolupracovníci pozvaní na spoločný obed. Posedenie sme využili na rozhovory, pospomínali sme na uplynulý rok a nakoniec si aj zaspievali kresťanské pesničky. A samozrejme nechýbalo spoločné fotografovanie.
A my sa chceme vysloviť poďakovanie duchovnému otcovi Emilovi, že s pomocou Božou vytvára fungujúce a živé spoločenstvo veriacich vo farnosti Nacina Ves.

Peter Ivan, Jana Piroščáková